LASERBEHANDELING VOOR SCHIMMELNAGELS

Eindelijk kunnen schimmelnagels veilig en effectief en zonder bijwerkingen behandeld worden. Met de Nd:Yag laser is de schimmel binnen 2-4 behandelingen vernietigd.
De warmte van de laserstraal kan zo diep de nagel indringen dat het de schimmel effectief vernietigd.

Tot voor kort was het moeilijk om schimmelnagels goed te behandelen. Het aanbrengen van zalf of vloeistoffen op de nagel alleen, heeft meestal niet het gewenste effect. Het gebruik van tabletten geeft vaak ook bijwerkingen, en gaat niet altijd samen met ander medicijngebruik. Bijkomend nadeel van deze tabletten is het risico op aantasting van organen, waarvoor dan ook regelmatige bloedcontrole noodzakelijk is.

De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling met de Nd:Yag laser. Klinische studies tonen aan dat deze laserbehandeling bij meer dan 75% van de patienten een aanhoudende verbetering geeft.
Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmel zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. Deze laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen.
Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en makt plaats voor een gezonde nagel.

De schimmelnagels worden ongeveer vier keer behandeld met steeds een tussenpoos van 1 maand. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar voordat de nagel weer helemaal gezond is. Acht maanden na de start van de behandeling wordt tijdens een controle bekeken welk effect de laserbehandeling heeft gehad.

schimmelnagels1   schimmelnagels2

Het is belangrijk om gedurende de behandeling, de voeten met een schimmeldodende spray-poeder 3 x per week te behandelen, en 1 x per week de schoenen met deze spray-poeder te behandelen. Uw sokken moeten gedurende deze periode op 60 graden gewassen worden, of, indien niet mogelijk, ook met de spray-poeder behandeld worden.

 

De behandeling en kosten:

De 1e behandeling worden alle nagels behandeld, ook die niet aangetast zijn. Hierbij krijgt u nazorginstructie mee en een schimmeldodende spray-poeder. De kosten van deze behandeling bedraagt € 100,00.
Elke volgende behandeling betaalt u per nagel. Voor de 1e nagel € 20,00 en elke verdere nagel € 10,00 met een maximum van € 100,00 per behandeling.